Ignace Crombé

Ignace Crombé moet met de micro in de hand geboren zijn op 21 november 1956 in Lauwe.

Als knaap van negen jaar organiseerde hij reeds strandspelen voor kinderen in Oostduinkerke waar hij met vakantie was. Na zijn middelbare studies economie aan het H.-Hartcollege in Waregem, volgde hij Marketing aan Hantal in Kortrijk en werd er sportpraeses van studentenclub Mercurius. Na zijn studies richtte hij de oud-studentenclub 'Distributeurke' op, met een oud-studentenblad en een fanfare die zowat het hele Vlaamse land ging afblazen.

Vijf opeenvolgende jaren was hij er praeses. Hij richtte de spionkop van WS Lauwe op en won met zijn clubblad "Geel-Zwart" de prijs als jongste voetbaljournalist van het land. Beroepservaring deed hij op gedurende vier jaar bij de firma De Witte Lietaer. Hij was er de verantwoordelijke voor de organisatie van beurzen in binnen- en buitenland en voor de public-relations met de groot-oppervlaktebedrijven. In 1983 is hij gestart met zijn organisatiebureau Animô.

Organiseren zit Ignace Crombé duidelijk in het bloed, maar presentatiewerk is meer dan een hobby geworden. Zijn agenda staat dan ook boordevol. Zijn professionele aanpak brengt hem wekelijks op de meest diverse openluchtpodia, in feesttenten, parochiezalen en casino's waar hij zich ontpopt tot een all-round presentator. Hij lijkt de geknipte quizmaster van zijn Wedden-dat-shows, Honeymoonkwissen, Doet ie't of doet ie't niet-shows, Verjaardagskwissen, e.a. Zijn kindershows (de groene planeet, de sportkampioen, de malle molen) boeiden reeds meer dan 350.000 jongens en meisjes, terwijl hij tijdens Miss-verkiezingen reeds menige schoonheid aan de tand heeft gevoeld. Zijn volgeboekte agenda bewijst alvast dat hij een veelgevraagd presentator in Vlaanderen is.

Ook voor bedrijfsevenementen zit men bij Animô op de juiste golflengte. Zij vormen immers een gespecialiseerd team dat niets aan het toeval overlaat: de receptie, de hostessen, een aangepast orkest, de bloemen, de fotograaf, het gedenkboek, de bedankkaartjes, .. kortom een totaalpakket.

Hun talloze referenties liegen er niet om, net zo min als hun devies:

Animô, eerst het puntje op de i, dan het kapje op de o... en dan is het feest pas af.

Het feestbureau bezit ook een erkend licentienummer als boekingskantoor. U kan er terecht bij hun theaterbureau voor boekingen van zangers, orkesten, presentatoren, seniorenshows, straatanimaties, attractiespelen, kindershows, e.a.

De Miss Belgian Beauty-verkiezing zal wel een hoogtepunt zijn in de carrière van Ignace. Hierdoor kreeg hij de meeste naambekendheid en 18 jaar lang was het zijn jaarlijks terugkerend topevenement.

Ignace Crombé is een doorzetter. Hij weet wat hij wil bereiken in het leven. In zijn vak moet je telkens proberen jezelf te overtreffen, voortdurend moet er weer iets nieuws aangeboden worden. Elke vorm van routine is uit den boze . Ignace Crombé hoort zeker in dit rijtje thuis.

In 2005 werd hij uitgeroepen tot ‘De Missmaker’ en in 2006 werd hij verkozen tot ‘Stadsfiguur Kortrijk’. In datzelfde jaar werd hij geïntroniseerd in de Orde van de O’de Flander ter promotie van de Oostvlaamse graanjenever. In 2007 kreeg hij de award van ‘Best georganiseerde Miss-verkiezing’ en in 2008 eindigde hij op de derde plaats in de BV-barometer.

In het klassement ‘Cultfiguur 2008’ prikten de jongeren tussen 15 en 25 jaar Ignace op de vijfde plaats na Peter Van de Veire, Erik Van Looy, Barack Obama en Heath Ledger.

Hij wil ook professioneel van 2021 een topjaar maken en steeds blijk geven van een nooit aflatend enthousiasme teneinde zijn klanten maximaal tevreden te stellen.

Zijn visie:


Aan allen die zich willen engageren… De mensen zijn onredelijk, onlogisch, egocentrisch.
Hou er toch maar van…
Als je goed doet, zullen de mensen je beschuldigen van eigen belang.
Doe toch maar goed ! …
Als je succes hebt, dan krijg je valse vrienden en ware vijanden.
Oogst toch maar succes !...
Eerlijkheid en oprechtheid maken je kwetsbaar.
Wees toch maar eerlijk en oprecht…
De grootste mensen met de verstandigste ideeën kunnen neergeschoten worden door de domste mensen met de domste ideeën.
Denk toch maar ruim !...
Waar je jaren nodig hebt om iets op te bouwen, daar kan je werk in één nacht vernietigd worden.

Bouw toch maar voort !...
Mensen hebben echt hulp nodig, maar weigeren geholpen te worden.
Help ze toch maar !...
Geef de wereld het beste dat je hebt en ze slaan je rond de oren…
Doe toch maar je uiterste best…